ŠVEDSKA GRENČICA 500ml


  • 37,49€

  • Cena vključuje DDV
  • Razpoložljivost: 1
  • Blagovna znamka: M.Treben
  • Šifra: 000467

Oznake: Grenčica, prebava
 

Švedska grenčica MariaTreben(alkoholna) 500 ml - original nach MariaTreben

Je zelo stara, vsestransko uporabna mešanica zelišč, ki se že dolga leta uporablja v vsakdanjem življenju. Vsebuje 32% alkohola. Gospa Marija Treben v svoji knjigi “Zdravje iz Božje lekarne” opisuje šestinštirideset možnosti, kako uporabiti švedsko grenčico.

Navodila za uporabo: 1 žlico (15ml) zjutraj in zvečer z nekaj vode, čajem ali sokom.

Zunanje se uporablja grenčico kot obkladek.
Priprava obkladka: Vzamemo vato, gazo ali bombažno krpo, navlažimo s švedsko grenčico ter jo položimo na del telesa, kjer želimo, da obkladek deluje. Obkladek zaščitimo z nepropustno folijo in ga s povojem pričvrstimo na telo, da se ne more premikati. Še posebno so obkladki priporočljivi ponoči.
Če imate občutljivo kožo, priporočamo, da jo pred namestitvijo obkladka namažete z zaščitno kremo (ognjičeva krema), da ne bi zaradi alkohola prišlo do pordečitve ali vnetja kože.

Sestava in opis zelišč naravnih fitoterapevtskih proizvodov Marije Treben in njihove lastnosti so povzete iz znanstvene literature in farmacevtske botanike:

ZEL PRAVEGA PELINA - Artemisia absinthium - spodbuja prebavo, uravnovesi črevesno delovanje, odstrani črevesne vetrove, uravnovesi menstrualne težave, odstranja črevesne parazite;
MIRA - Commiphora myrrha - aromatična smola, za dobro delovanje ustne in nosne sluznice ter sluznice požiralnika. Pomaga prebavi.
KAFRA – Cinnamomum camphora - v mazilih za zunanjo uporabo pospeši prekrvavitev, za bolečine v sklepih, proti srbenju, blag lokalen anestetičen učinek.
KORENINA KURKUME ZEDOARJE – rumen-oranžno-rjav prah korenine Kurkume je ena od sestavin curryja - pospešuje izločanje žolča, pomaga delovanju jeter, prebavi, proti krčem v črevesju, antioksidant, za menstrualne težave, za dobro gibljivost sklepov.
MANA – Fraxinus ornus - odvaja telesne tekočine, pomaga delovanju ledvic, uravnovesi odvajanje blata, normalizira volumen in trdnost le tega, naravno sladilo, za boljšo gibljivost sklepov.
KORENINA KOMPAVE ali KARLINE - odstrani telesne tekočine, pomaga prebavi, odstrani vetrove, uravnovesi potenje.
KORENINA ZDRAVILNEGA GOZDNEGA KORENA - Angelika Officinalis - spodbuja prebavo, uravnovesi črevesno delovanje, odstrani vetrove, za menstrualne težave proti glavobolu, mukolitik pri kašlju, kot kopel za blaženje bolečin v mišicah, za revmatske in nevralgične bolečine, kot obkladek za utrujene oči in za čiščenje kože;
KORENINA PRAVEGA INGVERJA - Zingiber Officinalis - proti bruhanju, spodbuja prebavo, uravnovesi črevesno delovanje, odstrani vetrove, za črevesne krče, pospeši izločanje žolča, uravnovesi delovanje kardio cirkulativnega sistema, uravnovesi menstrualne težave, ima antikoagulantne lastnosti, antioksidant, prepreči vnetja, zmanjša bolečine v sklepih;
CVET ŽAFRANA - Crocus sativus - uravnovesi menstrualne težave, uravnovesi potenje, proti krčem, deluje pomirjevalno, spodbuja prebavo, ker poveča izločanje prebavnih sokov:
PLOD KARDAMOMA - Elettaria cardamomum - za zdravljenje zob in dlesni, za obolenja v grlu, vnetja v pljučih, pri zdravljenju tuberkuloze, vnetja vek, za prebavne motnje;
LISTI ROŽMARINA - Rosmarinus Officinalis - izboljša prebavo in delovanje jeter, uravnovesi črevesno delovanje, odstrani vetrove, antioksidant, uravnovesi delovanje kardio cirkulativnega sistema, antirevmatik, za artrozo, za izpiranje ustne votline, za čiščenje in celjenje ran, kot antinevralgik, izboljša razpoloženje, proti depresiji.
KORENINA GOLOSTEBELNEGA SLADKEGA KORENA - Glycyrrhiza glabra - pri prebavnih motnjah, pri želodčni rani, pri kronični bolezni jeter, kot preventiva pri autoimunskih boleznih in antiviralno sredstvo, antiflogistik proti vnetjem, deluje pozitivno na gibljivost sklepov in zaščiti sluznice, ekspektorant, blaži kašelj, zaprt nos boleče grlo. Sveže uporabljeni listi celijo rane, imajo antibakterično lastnost, uravnovesi hormonsko izločanje, predvsem estrogena;
MUŠKATNI OREŠČEK - Myristica fragrans - antiseptik, zmanjša slabost in bruhanje, uravnovesi črevesno delovanje, odstrani vetrove, pomaga prebavi, za dobro stanje in delovanje sluznic, antioksidant. Njegovo maslo, za zunanjo uporabo je učinkovito za revmatska in nevralgična obolenja. Velike količine muškatnega oreška zmanjšajo produkcijo prostaglandin in zato učinkujejo na rast zarodka. V veliki količini (5g) ima lastnosti podobne noradrenalini.
MACIS ALI OVOJ MUŠKATNEGA OREŠČKA - V kulinariki je uporabljen kot barvilo rumene ali oranžne barve.
SKORJA CIMETOVCA - Cinnamomum zeylanikum - za prehlad, kot antibakterično antiseptično sredstvo za dihala, zmanjša holesterol in trigliceride v krvi. Pomaga prebavi, odstrani vetrove, uravnovesi črevesno delovanje in odvajanje. Eterično olje cimeta ima močan protiglivični učinek, zunanje poveča periferično prekrvavitev kože, antioksidant, uravnovesi metabolizem karbohidratov.
CVET DIŠEČEGA KLINČEVCA - Eugenia caryophyllata, poznana tudi kot Syzygium aromaticus družine Myrtaceae - zelo močan lokalni anestetični učinek, zmanjša zobobol. V medicini je izvleček klinčkov uporabljen v razkužilih za ustno votlino. Blaži glavobol in pospeši prekrvavitev, pomaga prebavi, uravnovesi črevesno delovanje, odstrani vetrove.
LISTI ŽAJBLJA - Salvia officinalis - antiseptik, utrdi dlesni, pomaga prebavi, odstrani vetrove, pomaga pri težavah v menopavzi, uravnovesi potenje, za dobro počutje nosu in grla, antioksidant, za telesno in mentalno utrujenost, pomirja.

TERJAK: žajbelj, angelika, ingver, cimet, muškatni oreščken, ovoj muškatnega oreščka, klinčki

ZGODOVINA: Receptura grenčice po Mariji Treben je tista, ki vsebuje Beneški terjak. To je mešanica zelišč, katere receptura sega v čas starih Grkov in še dlje. Rimljani so Grkom ukradli recept, ker Teriak je bil poimenovan kot eliksir življenja. Takratni kralji in vladarji so uporabljali teriak kot zaščito pred zastrupitvami, saj so med bitkami preživeli, ko jih je zadela strupena puščica ali, ko jih je nasprotnik hotel zastrupiti. V več kot dvatisoč letih se je recept terjaka spreminjal. Pripravljali so ga farmacevti zeliščarji s skrbno izbranimi in originalnimi zelišči vse do Benečanov. ki so terjak pripravljali več kot štiristo let, skoraj do današnjih dni. Zadnja priprava terjaka je vpisana v italijanski Famakopeji in sega v čas pred prvo svetovno vojno, ko je postal bolj popularen in praktičen Aspirin. Švedska grenčica po Mariji Treben je današnja receptura takratnega terjaka in ima sestavine prilagojene današnji zakonodaji.

BREZPLAČNA DOSTAVA

Brezplačna dostava za naročila nad 48 €.

JAMSTVO NA ZADOVOLJSTVO

100% vračilo kupnine.

DOSTAVA v 48 urah

Naročene izdelke prejmete v dveh delovnih dneh.