ŠVEDSKA GRENČICA 500ml


  • 38,99€

  • Cena vključuje DDV
  • Razpoložljivost: 1
  • Blagovna znamka: M.Treben
  • Šifra: 000467

Oznake: Prehransko dopolnilo
 

Švedska grenčica MariaTreben(alkoholna) 500 ml - original nach MariaTreben

prehransko dopolnilo

Je zelo stara, vsestransko uporabna mešanica zelišč, ki se že dolga leta uporablja v vsakdanjem življenju.

Vsebuje 32% alkohola.

Gospa Marija Treben v svoji knjigi “Zdravje iz Božje lekarne” opisuje šestinštirideset možnosti, kako uporabiti švedsko grenčico.

ZGODOVINA: Receptura grenčice po Mariji Treben je tista, ki vsebuje Beneški terjak. To je mešanica zelišč, katere receptura sega v čas starih Grkov in še dlje. Rimljani so Grkom ukradli recept, ker Teriak je bil poimenovan kot eliksir življenja. Takratni kralji in vladarji so uporabljali teriak kot zaščito pred zastrupitvami, saj so med bitkami preživeli, ko jih je zadela strupena puščica ali, ko jih je nasprotnik hotel zastrupiti. V več kot dvatisoč letih se je recept terjaka spreminjal. Pripravljali so ga farmacevti zeliščarji s skrbno izbranimi in originalnimi zelišči vse do Benečanov. ki so terjak pripravljali več kot štiristo let, skoraj do današnjih dni. Zadnja priprava terjaka je vpisana v italijanski Famakopeji in sega v čas pred prvo svetovno vojno, ko je postal bolj popularen in praktičen Aspirin. Švedska grenčica po Mariji Treben je današnja receptura takratnega terjaka in ima sestavine prilagojene današnji zakonodaji.

Navodila za uporabo: 1 žlico (15ml) zjutraj in zvečer z nekaj vode, čajem ali sokom.

Zunanje se uporablja grenčico kot obkladek.
Priprava obkladka: Vzamemo vato, gazo ali bombažno krpo, navlažimo s švedsko grenčico ter jo položimo na del telesa, kjer želimo, da obkladek deluje. Obkladek zaščitimo z nepropustno folijo in ga s povojem pričvrstimo na telo, da se ne more premikati. Še posebno so obkladki priporočljivi ponoči.
Če imate občutljivo kožo, priporočamo, da jo pred namestitvijo obkladka namažete z zaščitno kremo (ognjičeva krema), da ne bi zaradi alkohola prišlo do pordečitve ali vnetja kože.

Sestava za 100ml:  korenina zdravilnega gozdnega korena 0,5-1g, ovoj laškega oreha0,5-1g, korenine golostebelnega sladkega korena0,5-1g, korenina kurkume zedoarje0,5-1g, mana0,5-1g, zel pravega pelina 0,25-0,5g, korenina brezstebelne kompave0,25-0,5g, mira0,25-0,5g, listi rožmarina 0,1-0,25, listi žajblja 0,1-0,25g, racemna kafra 0,1-0,25g, sok korenine golostebelnega sladkega korena 0,1-0,25g, karamel ali pražen sladkor  0,1-0,25g, cvet dišečega klinčevca 0,02-0,1g, skorja cimetovca 0,02-0,1g, korenina pravega ingverja 0,02-0,1g, cvet žafrana 0,02-0,1g, muškatni orešček 0,02-0,1g, agrarni alkohol 32% v/v

Opozorilo: vsebuje alkohol 32% (v/v). Shranjevati nedosegljivo otrokom. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.

Proizvajalec: MT Naturprodukte GmbH, 6345 Kösen/Tirol, Avstrija

Poreklo: Avstrija

Prehranska dopolnila so živila, ki dopolnjujejo običajno prehrano posameznika in nimajo lastnosti zdravil.Vsebina spletnega mesta kasca.si je zgolj informativne narave in ne nadomesti medicinskega svetovanja. V primeru bolezni se obrnite na zdravnika in upoštevajte njihova navodila.Izdelki, predstavljeni na kasca.si, niso namenjeni diagnozi, terapiji, zdravljenju ali preprečevanju bolezni.

 

BREZPLAČNA DOSTAVA

Brezplačna dostava za naročila nad 48 €.

JAMSTVO NA ZADOVOLJSTVO

100% vračilo kupnine.

DOSTAVA v 48 urah

Naročene izdelke prejmete v dveh delovnih dneh.