GRELNA BLAZINICA


  • 1,99€

  • Cena vključuje DDV
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • Blagovna znamka: Orix
  • Šifra: 16003

Zeliščne grelne vrečke iz telesa, podobno kot moxa, odstranjujejo presežek vlage in hladu, in krepijo telo. Njihova uporaba je več kot blagodejna v mrzlih in vlažnih dneh, koristijo pa nam lahko celo tudi poleti. Zeliščne grelne vrečke izhajajo iz tradicionalne kitajske medicine, kjer se uporabljajo v protibolečinski terapiji in pri izpodrivanju prekomerne vlage in hladu iz telesa, kar povzročimo predvsem z neprimerno prehrano (na prvem mestu škodljivcev so mlečni izdelki) in v poletnih mesecih dodatno še s klimo! 

Sestavine: zdravilni gozdni koren (angleiva sinensis), Rhizoma chuanxiong (Rhizoma Ligusitici Chuanxiong), Radix saposhnikoviae, herba clematidis intricatae, železov prah.

Uporaba: Grelna vrečka je primerna le in izključno za zunanjo uporabo. Pakiranje  odprite (na vrečki je označena puščica, kjer se vrečko odpre) in pri tem pazite, da ne poškodujete vsebine, saj bo vrečka v tem primeru neuporabna. Vzemite vrečko v roke ter jo dobro pregnetite, mencajte in potolčite med dlanmi, da se aktivira in prične oddajati toploto. Ko se segreje jo položite na obolelo mesto za največ 2 uri, potem jo prestavite na drugo mesto (drugi del telesa) in menjajte na 2 uri, razen na predelu mehurja jo pustimo 30 minut. Ponoči postavimo vrečko (zavito v robček) na predel jeter. Zaradi vpijanja presežka vlage iz telesa lahko postane vrečka tudi vlažna. Če se to zgodi, jo obrnite na suho stran in se sama posuši. Ko vrečka preneha oddajati toploto (po nekje 24 do 48 urah, odvisno od posameznika) vrečko odvrzite (lahko jo odprete in vsebino stresete po zemlji ali rožah). Uporabite le eno vrečko naenkrat.

Opozorilo: Namejeno le zunanji uporabi. Vrečke ali vsebine se ne sme zaužiti. Ne priporočamo nosečnicam z bolečinami v trebuhu. Ko / če je vrečka na koži dolgo časa, pazite, da ne nastane neboleče vzdraženje kože pri nizki temperaturi.

Uporaba zeliščnih grelnih blazinic:

Pozimi in jeseni Blazinice vam pomagajo pri ohranjanju vitalne energije, saj po tradicionalni kitajski medicini le ta uhaja, ko nas zebe in imamo mrzle predele telesa. Če imate mrzlo trtico ali ledveni predel (potipajte z roko), si namestite zeliščno grelno blazinico na ta predel, da vas bo grela in preprečevala uhajanje energije skozi mrzle predele. Če ste zmrzljiv tip človeka in vas rado zebe (običajno so to ledvični morfološki tipi, kot jih imenujemo v tradicionalni kitajski medicini) uporabljajte zeliščno grelno blazinico na ledvenem delu (še posebej, če imate mrzle roke/dlani in/ali noge), sicer pa se odlično obnese tudi med smučanjem, pohodi, sprehodi v mrzlih dneh itd. Takrat jo imate lahko na ledvenem predelu, v žepih, da vam greje roke itd. Jesen (in tudi zima) sta že sama po sebi polna vlage, ki lahko vstopa v naše telo, z neprimerno prehrano (mlečni izdelki in moka), pa se presežek vlage v našem telesu še poveča. Nastopi lahko kašelj, bronhitis, ciste, miomi ... presežek vlage pa se lahko kaže tudi kot bolečine po telesu. V tem primeru pomaga moxa terapija in uporaba zeliščnih grelnih vrečk. Tudi starostnikom, ki jih rado zebe, lahko zeliščne grelne vrečke izjemno pomagajo pri ohranjanju toplote.

Poleti in spomladi Največ vlage in mraza poleti v naše telo vnesemo z uporabo klime. Klima našemu telesu ne paše, v nas vnaša mraz in moti prilagajanje telesa na poletne temperature. To se lahko kaže z različnimi težavami, med drugim tudi z bolečinami (predvsem v sklepih). Zelišča, ki se nahajajo v grelnih blazinicah imajo izredno grelno moč, obenem pa delujejo protibolečinsko in predele telesa, kjer jo uporabimo, tudi razvlažijo. Njihova uporaba je zelo blagodejna in večinoma vsem zelo paše. Zeliščne grelne blazinice nas lahko grejejo tudi do 3 dni (odvisno od stanja presežka vlage posameznika). Boleče menstruacije in druge bolečine Zeliščne grelne vrečke se odlično, res odlično obnesejo tudi pri bolečih menstruacijah  in, ker je blazinica dovolj majhna a učinkovita, se lahko z njo tudi nemoteno gibate. V tem primeru jo namestite na predel bolečine (abdominalni ali ledveni predel). Odlične so tudi pri bolečih sklepih (tudi kroničnih), težavah s sinusi in določenih drugih težavah, ki jih najdete opisane tu. Zeliščne grelne vrečke obenem tudi stimulirajo cirkulacijo krvi in pretok Qi energije. --

Vse informacije in opisi na straneh spletne trgovine www.kasca. si in elektronskih novicah, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, zdravniško diagnozo ali zdravniški nasvet saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov. Izdelki in trditve o posameznih izdelkih v elektronskih novicah in v spletni trgovini kasca.si, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka (prehranska dopolnila) so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA). V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, svetujemo, da se pred kombiniranjem le teh posvetujete s svojim zdravnikom.  

BREZPLAČNA DOSTAVA

Brezplačna dostava za naročila nad 48 €.

JAMSTVO NA ZADOVOLJSTVO

100% vračilo kupnine.

DOSTAVA v 48 urah

Naročene izdelke prejmete v dveh delovnih dneh.