Kalilnik
Talni odtoki in kanali omogočajo enakomerno namakanje. Kalilnik je enostaven za uporabo in vzdrževanje ter čiščenje. Iz akrilnega živilskega stekla brez kadmija, formaldehidov in bisphenola A. Odporen na praske, odporen na udarce in UV žarke.
Deli kalilnika:
1 - pokrov kalilnika……... 1x
2 - kalilni pladenj……… .. 3x
3- rdeči odtočni sifoni….,.3 x
4 - talni pladenj……… 1x
Mere kalilnika: premer 19,5 cm, višina 15cm
Proizvajalec: Za Bioforce AG, CH-9325 Roggwil.
Distributer: Koroška Kašča d.o.o., Partizanska pot 8, 2380 Slovenj Gradec, kasca.si, info@kasca.si
1. Namakanje semen
Semena operite i namakajte s trojno količino vode 4 ure (žita in stročnice 12-15ur)
2. Priprava za kaljenje
Na kalilni pladenj enakomerno porazdelimo pripravljena semena.
3. Sestavljanje kalilnika
Na spodnji pladenj postavimo kalilne pladnje s čepki.
Čepke je potrebno očistiti semen, da se lahko voda porazdeli enakomerno.
4. Kaljenje
Kalilnik mora biti med kaljenjem pokrit. Optimalna temperatura je 20°C.
Kalilnik naj ne bo direktno izpostavljen sončnim žarkom.
Seme |
Semen / pladenj jedilna žlica |
Kalitev dni |
Alfalfa |
1 - 2 |
3 - 6 |
Brokoli |
1 |
3 - 5 |
Kreša |
1 – 2 |
3 – 4 |
Leča |
2 |
3 – 4 |
Redkvica |
1 |
3 – 5 |
Gorčica |
1 |
2 – 4 |
Munf fižol ~ soja |
2 |
4 – 5 |
Pšenica |
3 |
2 - 4 |