VEGETARIJANSKO-VEGANSKI BIFTEK

Vegetarijansko-veganski biftek kot namaz za malico ali tradicionalni praznični prigrizek.

Sestavine
  • 200 g kuhane  rdeče leče
  • 180 g v olju vloženih sušenih paradižnikov (dobro odcejenih)
  • 1 majhna čebula
  • 1 čajna žlička gorčice
  • 1 čajna žlička majoneze (pri veganski različici posežemo po veganski majonezi brez jajc)
  • 1 čajna žlička rdeče paprike v prahu
  • 1 žlica kaper v slanici
  • 1 srednje velika kisla kumarica
  • ščep kumine
  • sveže mleti poper
  • kajenski poper glede na okus
Postopek:
Lečo skuhamo v slani vodi in dobro odcedimo. Sušene v olje vložene paradižnike na cedilu odcedimo. Zatem lečo in  paradižnike ter vse ostale sestavine damo v multipraktik.  Vse skupaj dobro zmeljemo. Po okusu dodamo še kakšno izmed naštetih sestavin. Postrežemo s popečenim toastom, kruhom ali vaflji.

Komentiraj