SILA PREPROSTO

Ste že slišali za argument vse je v glavi? Ste strinjate, da je organizem celota in kar se dogaja v glavi se odraža na vašem telesu in zdravju? 

Nenehne teme pogovorov z vsebino  groženj bolezni novodobnega časa, dramatični spletni naslovi in večerna televizijska poročila, ki postrežejo le s slabimi novicami nas iz dneva v dan strašijo in slabijo naš imunski sistem. Nenehno smo pod stresom zaradi službe, slabih odnosov,naporne in pretirane vadbe, ogromno je skrbi, strahov,odgovornosti in konfliktov. Tudi stres je tisti, ki slabi naš imunski sistem in če k naštetemu dodamo še hranilno revno prehrano, nezdrav življenjski slog z malo ali premalo spanja dobimo popoln recept za šibek imunski sistem, dovzetnost za okužbe in idealne razmere za nastanek kroničnih bolezni. Morali bi biti čarovniki, da bi se ubranili vsega slabega, ki preti na nas, a vendar nekaj trikov vendarle premoremo.


Hrana je naša zaveznica, daje nam energijo in hrani naše telo ter ga krepi, če jo le primerno izbiramo lahko z njo še kako uspešno ohranjamo zdravje. Torej veliko sveže zelenjave in sadja je naše prvo pravilo, takoj zatem pa raznovrstnost in prava količina. Pri stresu ohranite zdravo pamet, kajti nič ni pomembnejšega od vašega zdravja, zato najdite način, da omilite učinke stresa, ki je neizogiben. Nenazadnje vsi vemo, da življenje ni pravljica in da so stresne situacije pač na žalost obvezen del vsakdana večine ljudi. Nekateri se boste našli v meditaciji, drugi v sprehodih tretji pri športnih aktivnostih ali branju...ogromno je načinov kako sprostiti telo in mu omogočiti regeneracijo. Vse kar je potrebno sta volja in čas. Nič ne boste zamudili, če boste kakšen večer namesto večernih poročil obrnili list knjige ali čas posvetili svojim prijateljem in družini.  Najbolj pomembno pa je seveda spanje. Sedem do osem ur spanja naj bi zagotovilo vašemu telesu potreben čas ko se regenerira, obnavlja  in samozdravi. 

Skozi vrstice smo našteli najpomembnejše pristope k ohranjanju zdravja in krepitvi imunskega sistema, ki vas bo ščitil pred takšnimi in drugačnimi virusi, ki nas danes obkrožajo in nam kratijo še kako prepotreben spanec. 

Največkrat se izkaže da so najučinkovitejše in najboljše preproste reči in ker pravijo da je ponavljanje mati modrosti vas bomo na tem mestu spomnili še na higieno s katero lahko ogromno prispevamo k zdravju ne le sebe, temveč tudi naše okolice. Ob prvih znakih morebitne bolezni ostanite doma, kašljajte v notranjo stran komolca, izcedke iz nosu brišite z robcem, ki ga po prvi uporabi zavržete ter redno (pred pripravo hrane, pred obrokom, po uporabi toaletnih prostorov, po rokovanju, po brisanju nosu ali kašljanju, predvsem pa takoj ko pridete domov) umivajte roke z milom vsaj 20 sekund. Vse našteto so preprosti in učinkoviti predvsem pa preverjeni ukrepi zato, da poskrbimo za naše zdravje in zdravje ostalih.


Vsekakor pa je v domači lekarni zelo dobrodošla steklenička razkužila, steklenička koloidnega srebra in steklenička eteričnega olja limone ali čajevca. Koloidno srebro je učinkovita naravna alternativa za dezinfekcijska sredstva, ki obremenjujejo naše zdravje z vdihavanjem sintetičnih učinkovin.  Popolnoma brez skrbi lahko z njim razkužite kljuke, delovne površine, roke in druge dela telesa. Virusi, bakterije in glivice so v spopadu s koloidnim srebrom večni poraženci. 

Steklenička eteričnega olja limone pa naj bo v teh dneh pri roki za razkuževanje prostorov v katerih se zadržuje veliko ljudi. Zelo dobro poznane so razkuževalne prednosti limone, izkoristite njene učinkovine in dnevno izparevajte nekaj kapljic v vodi, seveda lahko dodate tudi nekaj kapljic evkalipta ki bo poskrbel za vaše dihalne poti.

Navkljub vsem učinkovitim in sila preprostim ukrepom pa predvsem prisluhnite sebi in ne drugim še posebej, če iz njihovih ust ne slišite nič dobrega. Vsak je sam svoj najboljši zdravnik in samo eno zdravje imamo - ohranimo ga.

Oznake: zdravje , kašelj , stres

Komentiraj