
Vegetarijansko-veganski biftek kot namaz za malico ali tradicionalni praznični prigrizek.
Sestavine
- 200 g kuhane rdeče leče
- 180 g v olju vloženih sušenih paradižnikov (dobro odcejenih)
- 1 majhna čebula
- 1 čajna žlička gorčice
- 1 čajna žlička majoneze (pri veganski različici posežemo po veganski majonezi brez jajc)
- 1 čajna žlička rdeče paprike v prahu
- 1 žlica kaper v slanici
- 1 srednje velika kisla kumarica
- ščep kumine
- sveže mleti poper
- kajenski poper glede na okus
Postopek:
Lečo skuhamo v slani vodi in dobro odcedimo. Sušene v olje vložene paradižnike na cedilu odcedimo. Zatem lečo in paradižnike ter vse ostale sestavine damo v multipraktik. Vse skupaj dobro zmeljemo. Po okusu dodamo še kakšno izmed naštetih sestavin. Postrežemo s popečenim toastom, kruhom ali vaflji.
Komentiraj