ROŽIČEVA TORTICA

Rumenjake in sladkor penasto umešamo, dodamo riževo mleko, kokosovo maščobo in spet premešamo. Nato dodamo še suhe sestavine in na koncu naribana jabolka in namočene rozine.

Vse dobro premešamo in na rahlo umešamo sneg iz beljakov.

Pečemo cca 30 minut pri 170-180C.

Še toplo prelijemo s čokolado.

(brez mleka, brez glutena)

 

100 g rožičeve moke

3-4 jabolka

4 jajca

3 velike zravnane žlice brezovega sladkorja

200 ml riževega mleka

100 ml stopljene kokosove maščobe

pest rozin

150 g riževe moke

pecilni prašek

 

Preliv:

50g margarine ali kokosove maščobe

100 g temne čokolade

 

Rumenjake in sladkor penasto umešamo, dodamo riževo mleko, kokosovo maščobo in spet premešamo. Nato dodamo še suhe sestavine in na koncu naribana jabolka in namočene rozine.

Vse dobro premešamo in na rahlo umešamo sneg iz beljakov.

Pečemo cca 30 minut pri 170-180C.

Še toplo prelijemo s čokolado.

Komentiraj