• readmin
  • KRUH
  • 2019-03-06
  • 407
  • 0
KRUH BREZ GLUTENA

Zmešamo suhi kvas, sladkor in 100 ml mlačne vode. Pustimo stati 10 minut. Zmešamo suhe sestavine, dodamo kvas in še 400 ml mlačne vode. Mešamo z mešalnikom vsaj 2 minuti.

Testo damo v model za kolač obložen s peki papirjem.

Pustimo vzhajati cca 30 minut v pečici pri 50C. Nato pečemo 30 minut pri 200 C.

150 g ajdove moke

250 g riževe moke

100 g tapiokinega škroba

2 žlici indijskega trpotca

žlička soli

1 vrečka suhega kvasa

žlička sladkorja

500 ml mlačne vode

Zmešamo suhi kvas, sladkor in 100 ml mlačne vode. Pustimo stati 10 minut. Zmešamo suhe sestavine, dodamo kvas in še 400 ml mlačne vode. Mešamo z mešalnikom vsaj 2 minuti.

Testo damo v model za kolač obložen s peki papirjem.

Pustimo vzhajati cca 30 minut v pečici pri 50C. Nato pečemo 30 minut pri 200 C.

Komentiraj