O nas

V trgovini Kašča izredno cenimo domače in kakovostne proizvode, ki so potrebni za pripravo ne le okusnih temveč predvsem zdravih obrokov. Veselje ali strast do kulinaričnih podvigov nam je bila zapisana ob rojstvu saj so tako naši starši kot tudi stari starši večino svojega življenja preživeli ob pridelavi domačih živil, prav tako smo imeli v družini pekarno. Seveda pa se je znanje glede prehrane in priprave živil prenašalo iz roda v rod se bogatilo in nadgradilo do te mere, da smo ga lahko delili tudi srednješolcem v gostinski in kuharski šoli, poslušali so nas številni udeleženci seminarjev in delavnic prav tako pa seznanjamo najmlajše o tem kaj je zdrava hrana in koliko je ta pomembna za nas. Zdrava živila so postala skozi leto vse bolj dragocena in težko dostopna tistim, ki bi slednjo najbolj potrebovali. Splošno znano pa je tudi, da se odstotek ljudi z omejitvami pri prehranjevanju bodisi zaradi bolezni ali prepričanj, da določena vrsta hrane omogoča optimalno zdravje vseskozi povečuje. Ne glede na potrebe trga ali posameznika smo v družini prepričani in si želimo, da bi vsi imeli možnost uživati živila neobremenjena s strupi iz okolja bodisi umetnimi gnojili, pesticidi in vsemi drugimi zdravju škodljivimi aditivi. Še preden je Kašča zaživela smo obrnili ogromno literature, preposlušali mnoge predavatelje tudi zdravnike prisluhnili osebnim izkušnjam in slednje nas je vse bolj vodilo k uresničitvi ideje, da bi tudi na Koroškem imeli ne le trgovino, ki bi ponujala zdrave ekološke proizvode temveč predvsem prostor kamor bi se lahko obrnili po kakšen nasvet zaupali kakšen recept izmenjali izkušnje, prisluhnili predavateljem in se skozi delavnice tudi kaj naučili. 

Zavedamo se pomena podpiranja lokalno pridelane domače hrane zato imajo svoje mesto v Kašči tudi proizvodi slovenskih kmetij. Slednji nabor je poimenovan kar Košta slovenskih kmetij med katerimi so živila kot je: med, moke, žita, sokovi, zelišča, čajne mešanice, testenine, piškoti, orehi , lešniki, jabolčni krhlji, sir, jogurti, veganski namazi, salame, paštete, ...

Prepričani smo bili da lahko s svojo vizijo približamo ljudem produkte, ki bi jim pomagali ohranjati zdravje. Kašča je izključno družinsko podjetje v katerem ne le delamo temveč živimo vsi člani družine. 

 

IZKAZNICA PODJETJA 

Družba: Koroška kašča,  d.o.o

Sedež: Partizanska 8, SI-2380 Slovenj Gradec, Slovenija

Telefon: +386 (0) 41 811 607

Odgovorna oseba: Andreja Nabernik, direktorica

Matična številka: 6743366000

Davčna številka: SI 34618775

Št. vpisa v sodni register: Srg št. 2014/55366

Osnovni kapital družbe: 7.500,00 EUR

Datum ustanovitve: 16.12.2014