• kasca
  • KRUH
  • 2020-03-30
  • 1781
  • 0
KRUH Z DROŽMI

V teh dneh skladno s priporočili o omejenem gibanju tudi v Kašči vse manj zahajamo v pekovske prodajalne, ter si kruh z drožmi pečemo sami.

Enostaven, priročen recept za katerega potrebujete moko po izbiri, sol, vodo in nekaj dobre volje...

SESTAVINE:
Moka po vaši izbiri
sol
voda
indijski trpotec

DROŽNI NASTAVEK:
V stekleni kozarec dodajamo spodaj naštete količine in jih vsakič dobro premešamo s plastično žlico. Kozarec pustimo malo odprt na toplem.
1. dan 40g moke + 40 g vode
2.dan 40g moke + 40 g vode
3.dan 20g moke + 20 g vode, po 12h se enkrat
4.dan 20g moke + 20 g vode

Aktivne droži boste spoznali po zračnih mehurčkih in rasti vašega drožnega nastavka. Nekje peti dan več ali manj odvisno od aktivnosti drožnega nastavka pričnete...
V posodi zmešamo cca 300g vode, 16 g indijskega trpotca in 100g droži.
Mešanico pustimo stati pol ure. Nato dodamo 200g moke in sol.
Pustimo vzhajati 6-12h. Testo ne bo pretirano vzhajalo, najbolj bo vzhajalo v pečici. 
pečemo cca 50 minut na 200 C. Po potrebi pokrijemo s peki papirjem.

Preostale droži prestavimo v svež kozarec in uporabimo po postopku dalje (to je osnova od 1.dne).
Oznake: kruh , droži , brez kvasa

Komentiraj