ČOKOLADNI COOKIE BREZ GLUTENA IN BREZ MLEKA

Različica veganskih piškotov brez glutena in brez mleka.

150 g ovsenih kosmičev zmeljemo v moko / ovsene moke brez glutena
50 g ovsenih kosmičev brez glutena
4 žlice kokosove maščobe
4 žlice mandelmus/ mandljeva krema,mandljevo maslo
4 žlice javorjevega sirupa
ščep soli
1/2 žličke mletega cimeta
1/4 žličke sode bikarbone
70 g narezane veganske čokolade z vsaj 70% kakava 
(po želji 1 celo jajce) 

Vse suhe sestavine, razen čokolade zmešamo, dodamo stopljeno kokosovo maščobo, javorjev sirup, mandelmus (in jajce). Zgnetemo v testo (če je presuho, dodamo kokosovo maščobo) ob koncu gnetenja dodamo čokolado narezano na koščke ter oblikujemo kroglice v velikosti oreha. Pred peko jih malo potlačimo in pečemo pri 170C 12-15 minut.

Komentiraj