TWIX

Poznate twix - čokoladico ki je pregrešno dobra a popolnoma nezdrava in nehranljiva. Kašča vam ponuja slajšo in hranljivejšo različico tega posladka.




Piškot

200 g mandljeve moke

50 g kokosove moke

ščep soli

120 g javorjevega sirupa

60 g kokosovega olja

(po želji še 1 jajce)

 

Karamela

120 g mandeljevega masla

120 g javorjevega sirupa

50 g kokosovega olja

1/2 žličke mlete vanilije

ščep soli

 

Preliv

150 g čokolade

50 g margarine ali kokosove maščobe

 

Vse suhe sestavine za piškot zmešamo, dodamo stopljeno kokosovo olje, javorjev sirup (in jajce). Razvaljamo in razporedimo po pekaču (cca 30x40 cm) obloženim s peki papirjem in pečemo 12-15 minut pri 170-180 C. Popolnoma ohladimo.

 

Vse sestavine za karamelo zmešamo v loncu in kuhamo 3-5 minut na zmernem ognju. Prelijemo po piškotovi podlagi. Pustimo, da se ohladi.

 

Nad soparo stopimo čokolado in maščobo. Prelijemo po karameli. Ohlajeno hranimo v hladilniku.

Komentiraj