V Kašči posegamo po tradicionalnih sladicah, zato vam za tokratne praznike ponujamo preizkušen

recept za sadni kruh. Pa naj še bolj zadiši po cimetu in klinčkih. Mmmmmm...... pa naj se prazniki prično.


Sestavine:

600g bio olupljenih in naribanih jabolk

sok ene limone

125 g na koščke narezanih bio fig

125g nasesekljanih bio orehov

50g bio arancinov

125g bio rozin

100g bio rjavega trsnega sladkorja Mascobado

1 zvrhana žličkabio Cejlonskega cimeta

1/4 žlička bio klinčkov

2 žlici ruma

Vse naštete sestavine premešamo in pustimo pokrito stati čez noč, da se okusi prepojijo.

Naslednji dan posebej zmešamo

500g polnozrnate bio pšenične moke

1 zavitek vinskega kamna

125g bio masla

ščep soli

1 bio jajce

Pripravljeno testo zmešamo s sadno maso, ki smo jo pripravili prejšnji dan. Celotno zmes damo v

dobro namaščen podolgovat pekač ter pečemo približno 60 minut pri 175 stopinjah.


Komentiraj