V Kašči posegamo po tradicionalnih sladicah, zato vam za tokratne praznike ponujamo preizkušen
recept za sadni kruh. Pa naj še bolj zadiši po cimetu in klinčkih. Mmmmmm...... pa naj se prazniki prično.
Sestavine:
600g bio olupljenih in naribanih jabolk
sok ene limone
125 g na koščke narezanih bio fig
125g nasesekljanih bio orehov
50g bio arancinov
125g bio rozin
100g bio rjavega trsnega sladkorja Mascobado
1 zvrhana žličkabio Cejlonskega cimeta
1/4 žlička bio klinčkov
2 žlici ruma
Vse naštete sestavine premešamo in pustimo pokrito stati čez noč, da se okusi prepojijo.
Naslednji dan posebej zmešamo
500g polnozrnate bio pšenične moke
1 zavitek vinskega kamna
125g bio masla
ščep soli
1 bio jajce
Pripravljeno testo zmešamo s sadno maso, ki smo jo pripravili prejšnji dan. Celotno zmes damo v
dobro namaščen podolgovat pekač ter pečemo približno 60 minut pri 175 stopinjah.
Komentiraj