V Kašči posegamo po tradicionalnih sladicah, zato vam za tokratne praznike ponujamo preizkušen recept za sadni kruh.
V Kašči posegamo po tradicionalnih sladicah, zato vam za tokratne praznike ponujamo preizkušen recept za sadni kruh.
Potrebujete:
- 600g olupljenih in naribanih jabolk
- sok ene limone
- 125 g na koščke narezanih fig
- 125g nasesekljanih orehov
- 50g arancinov
- 125g rozin
- 100g rjavega sladkorja
- 1 zvrhana žlička cimeta
- 1/4 žlička klinčkov
- 2 žlici ruma
Vse naštete sestavine premešamo in pustimo pokrito stati čez noč, da se okusi prepojijo.
Naslednji dan posebej zmešamo:
- 500g polnozrnate pšenične moke
- 1 zavitek vinskega kamna
- 125g masla
- ščep soli
- 1jajce
Pripravljeno testo zmešamo s sadno maso, ki smo jo pripravili prejšnji dan. Celotno zmes damo v dobro namaščen podolgovat pekač ter pečemo približno 60 minut pri 175 stopinjah.
Mmmmmm...... pa naj se prazniki prično.
Komentiraj