Sadni kruh

V Kašči posegamo po tradicionalnih sladicah, zato vam za tokratne praznike ponujamo preizkušen recept za sadni kruh. 

V Kašči posegamo po tradicionalnih sladicah, zato vam za tokratne praznike ponujamo preizkušen recept za sadni kruh. 


Potrebujete:   

  • 600g  olupljenih in naribanih jabolk 
  • sok ene limone
  • 125 g na koščke narezanih fig
  • 125g nasesekljanih orehov
  • 50g arancinov 
  • 125g rozin
  • 100g rjavega sladkorja
  • 1 zvrhana žlička cimeta
  • 1/4 žlička klinčkov
  • 2 žlici ruma

Vse naštete sestavine premešamo in pustimo pokrito stati čez noč, da se okusi prepojijo.



Naslednji dan posebej zmešamo:

  • 500g polnozrnate pšenične moke
  • 1 zavitek vinskega kamna
  • 125g masla
  • ščep soli
  • 1jajce

Pripravljeno testo zmešamo s sadno maso, ki smo jo pripravili prejšnji dan. Celotno zmes damo v dobro namaščen podolgovat pekač ter pečemo približno 60 minut pri 175 stopinjah.

Mmmmmm...... pa naj se prazniki prično.



Oznake: kruh , sladica , recept

Komentiraj