Recept za medenjake

Približujejo se Božični prazniki in na vsakem koraku diši po cimetu in klinčkih. Med prazničnimi

piškoti, s katerimi bomo odišavili naš dom nikakor ne smejo manjkati medenjaki. V Kašči spoštujemo

tradicijo in zato tudi star preverjen predvsem pa okusen recept za medenjake....


Približujejo se Božični prazniki in na vsakem koraku diši po cimetu in klinčkih. Med prazničnimi

piškoti, s katerimi bomo odišavili naš dom nikakor ne smejo manjkati medenjaki. V Kašči spoštujemo

tradicijo in zato tudi star preverjen predvsem pa okusen recept za medenjake....

Potrebujemo:

40 dag gladke bele ekološke moke (pšenične ali pirine)

25 dag ekološke ržene moke

2 zravnani kavni žlički sode bikarbone

1 kavna žlička bio cejlonskega cimeta

1/2 kavne žličke mletih ekoloških klinčkov

sok 1bio limone

4 cela bio jajčka

18 dag ekološkega masla iz kisle smetane

30 dag ekološkega rjavega sladkorja Mascobado

3 zvrhane jedilne žlice gozdnega medu

Maslo, sladkor in med segrejemo. Ostale suhe sestavine zmešamo. V mešalniku najprej stepemo cela

jajca, postopoma dodajamo še mlačno mešanico iz medu ter limonin sok, ter nato po žlicah

dodajamo suhe sestavine. Pripravljeno testo naj čez noč počiva v hladilniku. Testo po počitku

razvaljamo 2mm debelo in izrežemo poljubne oblike ali enostavno oblikujemo majhne kroglice.

Pečemo na 160 stopinj celzija ca 10 minut.

Oznake: Sladice , piškoti , med , medenjaki

Komentiraj