Približujejo se Božični prazniki in na vsakem koraku diši po cimetu in klinčkih. Med prazničnimi
piškoti, s katerimi bomo odišavili naš dom nikakor ne smejo manjkati medenjaki. V Kašči spoštujemo
tradicijo in zato tudi star preverjen predvsem pa okusen recept za medenjake....
Približujejo se Božični prazniki in na vsakem koraku diši po cimetu in klinčkih. Med prazničnimi
piškoti, s katerimi bomo odišavili naš dom nikakor ne smejo manjkati medenjaki. V Kašči spoštujemo
tradicijo in zato tudi star preverjen predvsem pa okusen recept za medenjake....
Potrebujemo:
40 dag gladke bele ekološke moke (pšenične ali pirine)
25 dag ekološke ržene moke
2 zravnani kavni žlički sode bikarbone
1 kavna žlička bio cejlonskega cimeta
1/2 kavne žličke mletih ekoloških klinčkov
sok 1bio limone
4 cela bio jajčka
18 dag ekološkega masla iz kisle smetane
30 dag ekološkega rjavega sladkorja Mascobado
3 zvrhane jedilne žlice gozdnega medu
Maslo, sladkor in med segrejemo. Ostale suhe sestavine zmešamo. V mešalniku najprej stepemo cela
jajca, postopoma dodajamo še mlačno mešanico iz medu ter limonin sok, ter nato po žlicah
dodajamo suhe sestavine. Pripravljeno testo naj čez noč počiva v hladilniku. Testo po počitku
razvaljamo 2mm debelo in izrežemo poljubne oblike ali enostavno oblikujemo majhne kroglice.
Pečemo na 160 stopinj celzija ca 10 minut.
Komentiraj