Brez pečenja pripravljen Brownie iz temne čokolade, kot energijska tablica brez glutena in primeren za vegansko prehrano.
Sestavine:
1 skodelica dateljnov
1/2 skodelice mandljev
1/2 skodelice pistacij
1/4 skodelice nastrganega kokosa
1 jušna žlica chia semen
3 jušne žlice kakava v prahu (nesladkan)
1 jušna žlica stopljenega kokosovega olja
1 čajna žlička vanilije (ekstrakt oz. v prahu)
1/4 čajne žličke soli
1/4 skodelice goji jagod
1 jušna žlica tople vode po potrebi
Preliv:
50g temne čokolade (85% kakavov delež)
Posip:
1jušna žlica goji jagod
1 jušna žlica pekani ali drugih oreščkov
morska sol za nežen posip
Oreščke z dateljni zmeljemo v blenderju ali multipraktiku dodamo nastrgan kokos, chia semena, kakav v prahu, kokosovo olje in ekstrakt vanilije. Vse skupaj zmeljemo do gladke teksture po potrebi dodamo toplo vodo.
Pripravljeno zmes oblikujemo v podolgovatem pekaču za kruh, pomagamo si z mokrimi rokami ali žlico. Prelijemo s temno čokolado in okrasimo z goji jagodami in pekani oreščki oz. drugimi oreščki narezanimi na koščke. Čisto na koncu še ščep soli po vrhu.
Komentiraj