Zmešamo suhi kvas, sladkor in 100 ml mlačne vode. Pustimo
stati 10 minut. Zmešamo suhe sestavine, dodamo kvas in še 400 ml mlačne vode.
Mešamo z mešalnikom vsaj 2 minuti.
Testo damo v model za kolač obložen s peki papirjem.
Pustimo vzhajati cca 30 minut v pečici pri 50C. Nato pečemo
30 minut pri 200 C.
150 g ajdove moke
250 g riževe moke
100 g tapiokinega škroba
2 žlici indijskega trpotca
žlička soli
1 vrečka suhega kvasa
žlička sladkorja
500 ml mlačne vode
Zmešamo suhi kvas, sladkor in 100 ml mlačne vode. Pustimo
stati 10 minut. Zmešamo suhe sestavine, dodamo kvas in še 400 ml mlačne vode.
Mešamo z mešalnikom vsaj 2 minuti.
Testo damo v model za kolač obložen s peki papirjem.
Pustimo vzhajati cca 30 minut v pečici pri 50C. Nato pečemo
30 minut pri 200 C.
Komentiraj