ZMES ZA OVSENI KRUH
-
4,19€
- Cena vključuje DDV
- Razpoložljivost: 5
- Blagovna znamka: Bauck Hof
- Šifra: 524935
Bio - Eko
Brez glutena
Vegansko
Zmes za polnozrnati ovseni kruh , e 500 g
Brez glutena < 20ppm glutena
Sestavine: polnozrnati ovseni kosmiči * 70%, riževa polnozrnata moka * 22%, ajdin kvasec v prahu * (ajdova moka *, kvinojina moka, starter kulture), morska sol, gostilo: guar gumi *. * = iz kontrolirane ekološke pridelave.
Uporabno najmanj do: datuma na hrbtni etiketi pakiranja.
Pogoji shranjevanja: hraniti na suhem in hladnem.
Proizvajalec: Bauck GmbH&Co.KG Duhenweitz, 29571 Rosche
Kontrolira: DE-ÖKO -007 , kmetijstvo EU
Navodila za osnovno pripravo: zmesi dodajte 500ml mlačne vode in 1 zavitek suhega kvasa (ali 1/2 kocke svežega). Zmes zadostuje za približno 850g kruha.
1. Vsebino zavitka zmešamo z 1 zavitkom suhega kvasa, dodamo 500 ml mlačne
vode. (sveži kvas - 1/2 kocke svežega kvasa raztopite v mlačni vodi).
2. Z ročnim mešalnikom za testo ali v multipraktiku vsaj 5 minut mešamo, da
nastane testo. Testo preložimo v namaščeni globoki pekač za kruh.
3. Testo v pekaču z vodo zgladimo in premažemo z oljem.
4. Pokrijemo s folijo in pustimo stati 20 minut na toplem.
5. Kruh pecite v ogreti pečici pri 200 ° C približno 60 minut. Kruh dobi posebno
lepo skorjo in obliko, če damo v pečico vročo vodo v ognjevarni posodi.
6. Kruh odstranite iz pekača in dobro ohladite.
Pripravljenemu testu lahko vmešate 4 jedilne žlice semen, 2-3 žlice rozin, 3 žlice narezanih lešnikov ali 75g narezani orehov.
Povprečna hranilna vrednost na 100g:
energijska vrednost 1508 kJ/357 kcal,
maščobe 5,3 g
od tega nasičene maščobe 1,0g,
ogljikovi hidrati 61,3 g
od tega sladkorji 1,0 g,
prehranske vlaknine 8,3 g,
beljakovine 117,7 g,
sol 1,9 g.