Paleo kruh

Paleo kruh

Vsak od nas pozna občutek praznega trebuha in neustavljivo željo po ogljikovih hidratih, sploh v stresnih situacij ali preobremenjenosti. Zato smo sestavili mešanice za hitro in enostavno peko kruha s semeni, ki nam dajo občutek sitosti. Ker ne vsebujejo žitaric in industrijsko predelanih snovi, nam ne naredijo občutka napihnjenosti. Z vnosom paleo prehrane v naš vsakdan pa se lahko poslovimo tudi od tistih odvečnih kilogramov, ki se jih želimo znebiti že dlje časa.

Pripravljen paleo kruh uporabite kot toast, ga popečite kot krutone za solato, si naredite sendvič ali ga uživajte kot samostojno jed. Primerni so za vsakodnevno uporabo v kombinaciji z drugimi živili paleo prehrane.

V naboru so 4 različni okusi za različne gurmanske okuse. Priprava ni komplicirana in ne zahteva kuharskih veščin ali poznavanj tehnik.

Vsaki mešanici dodate naslednje sestavine: 5 jajc ali nadomestek za jajca, 50 ml hladno stiskanega olivnega olja, žličko sveže stisnjenega limoninega soka ali kisa in čajno žličko soli. Za bolj mehak kruh pa lahko dodate 3-4 žlice skute ali kokosovega jogurta.

5 KORAKOV PRIPRAVE PALEO MEŠANIC ZA KRUH:

1. Mešanico iz vrečke stresete v posodo

2. Dodajte 5 jajc in ostale potrebne    sestavine ter vse skupaj zmešajte.

3. Namastite pekač za kruh (priporočamo 24 cm dolgega) in vanj zlijte mešanico za kruh.

4. Pečico predhodno segrejete na 160 stopinj Celzija, kruh pa pecite 1 uro.

5. Ko je kruh pečen, ga pustite počivati še 15 minut, nato pa ga razrežite.

Pečen kruh lahko hranite v hladilniku saj zdrži cel teden.

Navodilo velja za vse 4 mešanice za kruh. Mešanice za kruh ne vsebujejo laktoze, glutena, umetnih barvil ali industrijsko predelanih sestavin.

social position

Deli objavo