Kamutov kruh 1

Kamutov kruh 1

Kamutov kruh brez gnetenja

Sestavine:

  • 60 dag polnozrnate kamutove moke
  • 4,5 dl vode
  • 1/4 žličke suhega kvasa
  • 1 zvrhana žlička morske soli

Priprava:
1. Vse sestavine samo malo premešamo v plastični posodi (najboljše s kuhalnico, da si ne umažemo rok), le toliko, da se vse skupaj sprime v kepo testa, nič pa ni treba gnesti.

2. pustimo stati (pokrito) najmanj 12 ur (priporočljivo 18) pri sobni temperaturi. Po najmanj 12 urah testo malo pomokamo, ker je zelo mokro in malo premešamo ter pokrijemo s prtičkom. Pustimo, da vzhaja dve uri oz. počakamo, da se testo za dvakrat poveča.

3. Pekač je lahko glinen, steklen, litoželezen, emajliran s pokrovom. Damo ga v pečico in jo segrejemo na 245 °C. Ko je segreta, vzamemo iz nje pekač in vanj stresemo testo, pokrijemo in damo peči. Pekača ne mažemo in ne prekrivamo s papirjem za pečenje. Pečemo pokrito 30-35 minut pri 245 °C in nato še 15-30 minut odkrito na isti temperaturi.

4. Ko je pečen, kruh vzamemo iz pečice, stresemo na prtiček in ga vanj zavijemo. Preden ga režemo, počakamo vsaj eno uro

social position

Deli objavo